meidän pyykkikoneessa ilmeni pienoisia ongelmia noin kaksi viikkoa sitten. se piti lingotessa niin kovaa meteliä, että se tuntui hajoavan. lopulta selvisi syykin, kone oli syönyt kaarituen. aikamme sinniteltiin, eikä kumpikaan halunnut soittaa korjaamoon (tuntemattomien kanssa puhelimessa puhumisfobia, mulla ainakin...). viimein oli pakko kerätä rohkeutta, sillä pyykit alkoivat vyörymään korin laitojen yli.  niinpä otin eilen aamulla käteeni puhelinluettelon ja luurin. vedän henkeä, ja soitan liikkeeseen ja selitän tilanteen. vastaus: "emme korjaa samsungin koneita, sillä emme saa niihin varaosia." (mutta kun ei tässä tarvita varaosia, vaan joku, joka uskaltaa ja osaa avata pesukoneen rungon, että saa metallihärpäkkeen pois!) "teidän kannattaa kääntyä myyntiliikkeen puoleen" (aha.. mutta kun meillä ei ole semmoista, saatu suoraan maahantuojalta..) no, sitten hienosti löydetään suomen viralliset ja ainoat samsung korjaajat, ja turussakin sattui olemaan yksi, JESS!! juhiksen kieroilun takia minä jouduin taas soittamaan.. selitän tilanteen kokonaan, ja lopulta setä luurin toisella puolella saa sanottua väliin, että he eivät korjaa samsungilta muuta kuin telkkareita ja jotain viihde-elektroniikkaa. kiira kiittää.. olin jo melkoisen epätoivon vallassa, meijän hieno uus pesukone ei toimi!! ja vielä tyhmästä syystä!!
yritettiin juhiksen kanssa jotain kattoa sitä konetta, mutta ei paljoa uskaltanut, kun pelkäs, että tiivisteet menee, tai jotain.. ja sitten minä jo lähdinkin taas koulunpenkille..

ja mitä minä näen, kun tulen koulusta vihdoin kotiin. Juhis oli avannu konetta melko paljon, ja ruuvit olivat levällään pitkin eteisen lattiaa. juhis oli jo siinä vaiheessa kasaamassa sitä, että en sitten tiedä, kuinka osiin oli koneen laittanut. oli kuitenkin saanut kaivettua ongelmakoneestamme ongelmakaarituen pois, ja nyt pitäisi sitten uskaltaa koettaa, josko se toimisi..
onneksi on "näin itsenäisesti asuessa" tuo oma arjen sankari mukana! en kyllä tiedä, miten selviäisin ilman omaa toimintasankaria:)

kissakin saapui taloon reilu viikko sitten, sunnuntaina. kauhean villi, ja hermot menee sen kanssa, kun se repii ja leikkii kaikkien kiellettyjen asioiden kanssa.

               1951539.jpg

oli aluksi vähän tukka nuottasilla koiran kanssa, kun lantti yritti vain istua päälle. mutta ihan hyvin nuo toimeen tulevat. uskaltaa jo jättää samaan huoneeseen yksin jättäessä. tosin lantti yrittää nyt raiskata kissaa,kun sillä on juoksu. nii, ja onhan meijän kissalla nimikii; morris. juhiksen keksimä. idea lähti siitä, että kissalla on (mäkkärin) m-kirjain otsassa.

lopuksi vielä virallinen hassutuskuva:
 
             1951557.jpg