palasin juuri turkkusesta, jossa vietin hyvin informaattiset kaksi päivää. kyseessä oli siis uusien opiskelijoiden tutustumis- ja perehdyttämispäivät. itse pystyin olemaan paikalla vain kaksi kolmesta ilmoitetusta päivästä töiden takia, mutta ajattelin voivani skipata kv-harjoittelun ja eronomialuennon. mutta kuinkas kävikään, rakkaat tuutorimme olivat järjestäneet meille ohjelmaa loppu kuukaudeksi, jolloin saisimme tietoomme oleelliset asiat yliopisto-opiskelusta, yms. tietoturvansuojelun takia he eivät voineet ilmoittaa meille aikataulujaan, joten jouduin hammasta purren kieltäytyä tästä erittäin tarpeellisesta infirmaatiotulvasta.. argh!

oon ihan pihalla kaikesta käytännön jutuista. kaikki tiedonmuruset on viljelty ympäri yliopistoaluetta, mikä on -uskokaa pois!-melkoisen suuri. samat asiat löytyvät kuulemma myös netistä, myöskin miljoonan eri linkin takaata. eli oon pihalla asioista, enkä löydä vastauksia ongelmiin, enkä edes tiedä, mitä en tiedä!

tässä vaiheessa melkein kaduttaa yliopistoelämään astuminen, mutta -niin kuin kaikki jaksavat jankuttaa- eiköhän ne asiat selviä, jahka ehtii asettautumaan aloilleen. yritän lohduttaa itseäni ajatuksella, että ei haittaa, vaikka nyt ekana vuonna mokailee joissain kurssi/tenttivalinnoissa, sillä aikaa on kuitenkin noin 5 vuotta korjata kaikki ekan vuoden mokat.. silti ahdistaa melkoisesti. meidänkin ryhmässä (22:sta hlöstä) on vain neljä lukiosta suoraan yliopistoon tulleita, ja muilla on jotain kokemusta korkeamman asteen opiskelusta, tms.. on vähän yksinäinen ja orpo olo. missasin jo ensimmäiset tutustumisopiskelijabileetkin.

kämppä on edelleen kiva:) ja todella sotkuinen! :p tavaraa on ihan alyttömästi, mutta meijän jättimäinen kulmasohvamme mahtui aivan mielettömän hyvin outoon olohuoneeseemme. käytiin viime viikonloppuna heittämässä iso kuorma tavaroita, eli sänky, ruokapöytä tuolineen, sohva, nojatuoli+rahi,jne. nyt näyttää koti jo asuttavalta, ja kaikki tarpeellinen löytyy sieltä. paitsi tietysti juhiksen tekniikkavempaimet, jotka saapuvat juhiksen mukana syyskuun puolessa välissä. lupas se kyllä mulle käyttöön kannettavan koneensa siks aikaa, kun mie siellä leikin yksin kotia. tosin netti ei ole vielä käytössä, kunn mie unohin henkkarit kotiin, kun yritin mennä asioimaan atk-keskuksessa. vähänkö ärsytti.. kerrankin, kun yritti olla toimelias!

ostettiin juhiksen kanssa verhotkin jo meijän makkariin! tai siis kangas, mutta äkkiäkös niistä verhot tekee. verhojen myötä selkisi myös makkarin värimaailma ja sisustushässäkät. jesh!